Skrivet av: kritiskmybell | september 2, 2008

Manligt genfel orsakar dåliga relationer?

– Givetvis kan det finnas många orsaker till att en person har problem med relationer. Men det här är första gången som en specifik variant av en gen kan associeras till hur män knyter an till sin partner i en relation, säger Hasse Walum som är doktorand vid Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik vid Karolinska Institutet. (aftonbladet.se)

Jaha, vad ska man tycka om det här då?

Forskarna har studerat drygt 2 000 personer från det svenska tvillingregistret ”The Twin and Offspring Study in Sweden” där drygt 550 tvillingpar och deras partners ingår. I studien som pågick i 1,5 år visade det sig att de män som bar på en eller två kopior av genvarianten allel 334 hade sämre förutsättningar att ha en lyckad parrelation än de män som saknade denna genvariant.

– Kvinnor som var gifta med män som var en eller två kopior av allel 334 var i snitt mindre nöjda med sin relation, jämfört med kvinnor som var gifta med män som inte bar på denna allel, säger Hasse Walum.

Nu kanske det är dags för kvinnor att inför att gentest på dom män som dom går och trånar efter. Undrar om det är samma siffror i man – man relationer? Det svårt nog att få till en vettig relation, men nu kanske man kan börja försvara sig med ”Men gumman, jag har ju ett genfel” när det tjatas om att komma och mysa när man har andra viktiga saker för sig.

Terri Herrera Eriksson tycker att man ska ha ”Genterapi mot otrohet” (länk). Jag hoppas hon inte är seriös. För det spelar ingen roll om man har genfel eller inte. Otrohet är inget man kan skylla bort med att man har problem att knyta an till någon annan. Jag menar är det samma singel kvinna som har sex med alla otrogna män? Tror knappast det.

Själv har jag aldrig blivit så överjävligt kåt att jag inte har kunnat hålla mig till den jag är tillsammans med. Hur som helst, vilken terapi eller behandling vill hon ge otrogna kvinnor då? Eller är det återigen en kvinna som tycker att all ont kommer ifrån männen och allt gott från kvinnorna?

Oavsett genfel eller inte, om man är man eller kvinna, så tycker jag otrohet är fel i alla lägen och i alla läger

Så lev som ni vill och kolla på världen med kritiska ögon…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: